Free songs

december 2014

A budapesti öntözőrendszerek karbantartása

Lassan tizenöt éve, hogy automata öntözőrendszereket szerelek Budapesten és annak környékén is. Ez idő alatt több száz öntözőrendszert szereltem le Budapesten és egy részüknek a karbantartásait még mindig én magam végzem. Jól tudom tehát, hogy egy ilyen berendezést nem csak jól kell tudni telepíteni, de bizony a karbantartásaihoz való tudást is el kell sajátítani ahhoz, hogy tényleg maximális szolgáltatást tudjak adni. Ezért én eleve úgy telepítek, hogy ennek szellemében a karbantartásokat is jól és egyszerűen tudjam elvégezni. ehhez olyan alkatrészek és egyébként egyszerű dolgok beszerelésére van szükség, ami nem terheli különösképpen a megrendelőt, azonban igen jól jön, amikor például téliesíteni kell az öntözőrendszert!
Nem egy olyan öntözőrendszerrel találkoztam Budapesten, amely egyébként jól volt megépítve, de nem építettek ki rajta olyan helyet, ahol a téliesítést el lehetett volna végezni, azaz a kompresszort rá lehetett volna csatlakoztatni, hogy a vizet kifújjam. Ez egy nagy hiba, mert mint említettem, még csak nem is jár nagy költséggel, sem munkával. Egyszerűen csak az előrelátás képessége nem volt meg az építőjében, ami minden jó szerelő ismérve.
Az öntözőrendszerek karbantartása Budapesten javarészt a tavaszi üzembe helyezésből, a téli kompresszoros kifújásból, valamint az eseti javításokból szokott állni. Bizonyos helyeken, elsősorban olyan rendszereknél, amelyek kútról működnek előfordul, hogy a kút vizében homok van. Ilyenkor ez a homok – ha a rendszerbe jut – csúnya dolgokat tud csinálni. Jellemzően folyamatos működésbeli problémákat okoz, de szélsőséges esetekben akár egy-egy alkatrész végső tönkremenéséhez is vezethet. Az ilyen esetekben egy homokleválasztó rendszert kell kiépíteni, amit időközönként üríteni kell. Ez olyan egyszerű általában, hogy simán elvégzi maga a felhasználó is, ha akarja. Ha nem, akkor eseti karbantartásként én magam végzem el.
Jó tudni azonban, hogy nem a problémákra kell számítani, ha az öntözőrendszer Budapesten van! Nem igazán körülményes területről van szó!

Ha kisbab születik, jó ötlet a virágküldés!

A cégünknél 200 ember dolgozik és előfordul, hogy a kolléganők szülési szabadságra mennek. Ez egy örömteli időszak mind nekünk mind a szülők részére is, mert az életük megváltozik, és aki régóta vágyik egy gyerekre akkor neki ez egy nagyon fontos időszak. Amikor értesítenek minket, hogy a kisbaba megszületett akkor a cégünk felbolydul, és azonnal igénybe vesszük a mestervirag.hu virágküldő szolgálatot, akik Budapest és vonzáskörzetében szinte azonnal kiszállítanak bármilyen virágcsokrot, csemegekosarat és plüssfigurát! Nemrég az egyik legkedvesebb kolléganőmnek küldtünk virágot, amikor a kisbabája megszületett, a virágrendelés, mint mindig, most is gyors volt, majd a virágfutár két órával később már küldte is az sms-t hogy átadta a virágcsokrot és a plüssfigurát. A virágküldés általuk mindig örömet okoz a megajándékozottaknak. Sajnos nem csak boldog eseményekre, hanem temetésre is szokott a cégünk virágot küldeni. Ilyenkor a szertartás megkezdése előtt egy fél órával kiviszik a ravatalhoz a virágcsokrot, hogy ne zavarják a gyászolókat és utána fotót is készítenek amit emailben azonnal elküldenek a részünkre, ezzel bizonyítva, hogy a csokrot tényleg kiszállították. Nagyon elégedettek vagyunk a szolgáltatásukkal, és a jövőben is csak tőlük fogunk virágot rendelni!

A kínai nyelv esetében is fontos a hivatalos záradék

Minél távolabb van tőlünk egy ország, annál nehezebb olyan fordító céget találnunk, aki az adott nyelv kapcsán a munkánk során a segítségünkre lehet. Talán pontosan ez az oka annak, hogy a kínai fordító vállalatok egyre nagyobb teret hódítanak meg a piacon, valamint ez a fajta különleges szolgáltatás egyre nagyobb ismeretségnek örvend. Természetesen ezek a ritka nyelvek nagyon nehezen sajátíthatóak el, éppen ezért ha egy cégnek ilyen partnerei vannak, gyakran alkalmaz fordító céget az üzletek megkötéséhez. Nagyon fontos, hogy az iroda képes legyen arra, hogy egyszerre akár több tolmácsot is a helyszínre küldjön, hiszen egy nagyobb rendezvényen ez elengedhetetlen. Amennyiben pedig úgy döntünk, hogy írásban van szükségünk egy nagyobb anyag fordítására, akkor jelezzük a cég felé azt is, hogy amennyiben elkészült egy adott anyag, arról hitelesítést is biztosítsanak. Ugyanis az üzleti életben ez a plusz okirat elengedhetetlen a hivatalos ügyintézés során. A profi fordító cégek erre azonnali hatállyal képesek, tehát ez nem okoz számukra problémát.

A menekülési útvonal tábla a legközelebbi vészkijáratot jelzi számunkra

Minden épület fontos része a vészkijárat, valamint az ahhoz tartozó útvonal is. Ahhoz, hogy mindenki pontosan tudja, hogy merre is kell elhagyni az épületet, mindenképp kellenek információs eszközök, mint például a menekülési útvonal tábla. Hiszen ez a fajta eszköz tökéletesen alkalmas arra, hogy esetlegese szélsőséges esetekben is tökéletesen betöltse a funkcióját. Ezek a táblák ugyanis nem hagyományos alapanyagokból készülnek. Általában a tábla, amire rákerül a nyomat, semmiben sem különbözik a hagyományos tábláktól, de a rajta lévő matrica igen. Ez egy olyan speciális anyag, amelyet ha megnyomtatnak a szakemberek, akkor is rendelkezik egy olyan fluoreszkáló hatással, amelynek köszönhetően a sötétben is jól látható marad. Mivel az útbaigazító táblák folyamatosan jelzik számunkra, hogy merre is van a kijárat, így biztonsággal követhetjük őket. Mivel a nagyobb épületek esetében a tervezők több vészkijáratot is kialakítanak, így a táblák akár még életeket is menthetnek azzal, hogy pontosan jelzik az épületben jelzők számára, hogy merre is kell menniük.

A pálinkás üvegekhez dugókat is vehetünk

Azokban az esetekben, amikor megkezdjük a pálinka főzését, gondoskodnunk kell a megfelelő tárolásról is. Ugyanis a pálinkás üveg nem csak azért fontos, hogy a pálinkák megfelelő csomagolást kapjanak, hanem azért is, hogy a tárolás során semmi bajuk ne legyen. Általában több fajta megoldás van erre a problémára, hiszen a nagyobb mennyiségeket érdemes speciális tartóban tárolni. Ugyanis ezzel nem csak helyet spórolhatunk, de abban is biztosak lehetünk, hogy nem sérül meg a termék. Abban az esetben viszont, ha kisebb mennyiséget főzünk, érdemes egyforma üvegeket vásárolni, pontosan ugyanebből a megfontolásból. Hiszen ha az üvegek egyformák, valamint jó minőségűek, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a tárolásuk sem okoz problémát. Ugyanis az egyforma méretű és kialakítású palackok akár egymás mellett, vagy egymásra pakolva is könnyedén tárolható. Az üvegek megvásárlása során azonban arra is figyeljünk oda, hogy megfelelő dugókat is vegyünk, hogy teljesen le tudjuk zárni a palackot akár hosszú távra is.

A budapesti öntözőrendszer telepítők

Én magam is budapesti öntözőrendszer telepítőként írom ezt a cikket azzal a szándékkal, hogy bemutassam azt a kettősséget, ami jelen van a piacomon és így a konkurenciám körében. Én magam a jó szakemberek és a becsületes vállalkozók közé sorolom és ennek, valamint a nagyobb többség védelmében szeretném leírni az ezzel kapcsolatos meglátásaimat, mivel a szakma jó hírét erősen kikezdte néhány nem etikus öntözőrendszer telepítő itt Budapesten!
Azok kezdték ki, akik csak igen csekély százalékát képviselik az egésznek, mégis az ő „munkáiktól” vagy éppen munkásságuktól szenved a szakma, és szenved mindaz, aki bedőlt nekik. Ettől válik óvatossá és bizalmatlanná a későbbiekben az ember, akit már egyszer becsaptak. És így foszlik szerte szét az alapvető bizalom egymás iránt is. Sajnálom, de nagyon ki vagyok bukva mindettől, mivel az idén már olyan mértékűvé vált az ezzel való szembesülés részemről, ami gyomorforgató, mi több, egyenesen a bűnözés kategóriájába esik. Szeretném megjegyezni, hogy a saját véleményemet írom le és a szakma kisebb részéről, mert a nagyobb részét a becsületesség és a jól felkészültség, valamint a nagy gyakorlat jellemzi.
Az biztos, hogy ma már az interneten is elérhető egy cég adatai, az is, ha köztartozó, az is, ha felszámolás alatt áll. Ha van egy színvonalas weboldala, ahol klassz referenciák vannak, és esetleg van szórólapja is, akkor már nem túl valószínű, hogy etikátlan. Továbbiakban, ha pontos a megjelenéssel és az árajánlat küldéssel kapcsolatban és mondjuk céges autóval érkezik, esetleg jól látható, hogy egy másik munkából, mivel céges munkaöltözék van rajta, az ismét nem arra ad okot, hogy gyanakvóak legyünk. Ezek mind egy becsületes vállalkozó ismérvei. Ha a kérdésünkre kapásból mond még Budapest annak a kerületében több munkát is ahol ő telepítette az öntözőrendszert, az szintén egy mérője lehet annak, hogy nincs miért aggódjunk. Amiért viszont aggódhatunk, azok a jelek, ha nem pontos és a megbeszélt időket nem tartja. Az, ha előleget kér, és ezt nem papírozza le. És egy gyakori példa, hogy az öntözőrendszer anyagárában vállalja a telepítését is! Ez önmagában véve még mindig nem egyértelmű bizonyítéka a csalásnak, de történt több alkalommal is a következő:
Az öntözőrendszer anyagárába vállalta a telepítést, majd leszállította az anyagot a helyszínre, hogy holnap (vagy egy hét múlva) kezdi a munkát, csak még az előzőt befejezi. A pénzt odaadták, és többet nem látták. Szóval ez egy élő példa arra, amivel kapcsolatban már történtek visszaélések.

A linképítés esetében a PR cikkekbe ágyazott linkek is fontosak

Azok számára, akik szeretnék web oldalaikat előkelő helyezéshez juttatni, mindenképp fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy hogyan is megy végbe ez a folyamat.

A linképítés ugyanis egy több munkarészből álló folyamat még abban az esetben is, ha egy idősebb portálról van szó. Ami mindenképp fontos, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy portálunk számára igen sok magas minőségű linket szerezzünk, hiszen a keresőrobotok számára ez a legfontosabb.

linképítésA PR cikkekbe ágyazott linkek még mindig nagyon népszerűek, azonban ez mellett mindenképp szükség van egyéb bejövő linkekre is, ha profi linképítés mellett köteleztük el magunkat. Lehetnek ezek erősebbek, vagy éppen gyengébbek is, a lényeg, hogy mindenképp típusra különbözzenek egymástól. Ezekben a cikkekben általában úgynevezett dofollow linkek kapnak helyet, amelyek a Google számára igen értékesek. Ami nagyon fontos, hogy a PR cikkek szövege a felhasználók számára is értékes legyen, valamint olyan koros oldalakra helyeződjenek ki, amelyek egyébként önmagukban is igen nagy értéket képviselnek a SEO világában.