Free songs

május 2016

A pénztárgép a gyógyszertárakban

2014 első hónapjaiban megkezdték a gyógyszertárak számítógép alapú online pénztárgépeinek beüzemelését. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyével rendelkező cég jelentette, hogy semmiféle fennakadás nem volt sem a gyógyszertárak, sem a vevők körében. A szükséges alkatrészek és kellékek beszerzése után kezdődhetett el a tömeges telepítés a gyógyszertárakban és a kiskereskedelmi egységekben. Az üzlet profilokra tervezett szoftverek külön engedélyezési eljárásokat vontak maga után. A gyógyszertári számítógép alapú online pénztárgépek kezelik a gyógyszerkészletet. Nyugtaadás után leveszik a készletből a nevezett gyógyszert, jelzik a hiányt, megnézhető mivel helyettesíthető, milyen hatóanyagot tartalmaz. Az online pénztárgép nem csak az adóhatósággal van összeköttetésben, hanem a gyógyszerszállítóval és az egészségpénztárral is. Ha megnézünk egy gyógyszertári nyugtát, a megnevezésen kívül az is rajta van, hogy milyen összeggel járul hozzá az egészségbiztosító, milyen összeg az áfa tartalom a kifizetett árban.

Az éves ellenőrzés minden pénztárgép esetében kötelező

Biztosan mindannyian hallottunk már az új és modern pénztárgépek bevezetéséről, azonban azzal kevesen vannak tisztában, hogy a gépeket évente ellenőriztetni kell kötelezően, ez mellett pedig az éves memória kiírást is el kell végeztetni. Ezt elvégeztethetjük a szerviz telephelyén, vagy akár helybe is ki jönnek a szakemberek. A gép ilyenkor szétszedésre kerül, a szakember mindent átnéz, hogy rendben van-e, ha sérült, akkor azt jelzi a jegyzőkönyv megírásakor. Nagyon fontos, hogy az ellenőrzés során az éves memória kiírásra kerüljön, ezen kívül pedig a gép külsejére felkerüljön az érvényesítő matrica. Amennyiben bármelyik hiányzik, bírsággal számolhatunk. A gépnaplóba is bevezetésre kerül az online pénztárgép karbantartása, így ha esetlegesen ellenőrzést kapunk, mindent igazolhatunk, amely a kötelező karbantartásban szerepel. Ha pedig minden rendben volt, a szakember összerakja a gépet, leplombálja, majd ezt követően kiállítja a számlát. Érdemes a gép állapotát fényképezni, hiszen így a későbbiek során sem merülhetnek fel problémák.

Takarító állás Budapesten

Tény, hogy a nagyobb városok mindig nagyobb mennyiségű munka lehetőséget biztosítanak számunkra, ennek köszönhetően pedig sokan döntenek a költözés mellett. Nem csak azért, mert a biztos megélhetés mindenkinek fontos, de egy megbízható cégnél dolgozni valóban nagy lehetőség manapság. Ha a végzettségünk lehetővé teszi, mindenképp egy olyan állást válasszunk, amely nagyvállalati környezetben van, hiszen ha így teszünk, nem kell az miatt aggódnunk, hogy kevés lesz a munka, vagy éppen nem lesznek megfelelő juttatás a hónap végén. Sokan mellékesként, vagy éppen teljes munkaidőben olyan takarító állás után érdeklődnek, amely a közelben található, hiszen ennek köszönhetően elkerülhetjük a komolyabb mennyiségű utazást és rengeteg időt is megspórolhatunk magunknak. Mivel pedig rengeteg cégnél csakis munkaidőn kívül lehet elvégezni a takarítást, így biztosak lehetünk abban, hogy a napi teendőinket is könnyedén és gyorsan el tudjuk intézni, ami a családos anyukáknak is komoly segítség lehet, hiszen így a gyerekekre is jut idő.