A budapesti öntözőrendszer telepítők

Én magam is budapesti öntözőrendszer telepítőként írom ezt a cikket azzal a szándékkal, hogy bemutassam azt a kettősséget, ami jelen van a piacomon és így a konkurenciám körében. Én magam a jó szakemberek és a becsületes vállalkozók közé sorolom és ennek, valamint a nagyobb többség védelmében szeretném leírni az ezzel kapcsolatos meglátásaimat, mivel a szakma jó hírét erősen kikezdte néhány nem etikus öntözőrendszer telepítő itt Budapesten!
Azok kezdték ki, akik csak igen csekély százalékát képviselik az egésznek, mégis az ő „munkáiktól” vagy éppen munkásságuktól szenved a szakma, és szenved mindaz, aki bedőlt nekik. Ettől válik óvatossá és bizalmatlanná a későbbiekben az ember, akit már egyszer becsaptak. És így foszlik szerte szét az alapvető bizalom egymás iránt is. Sajnálom, de nagyon ki vagyok bukva mindettől, mivel az idén már olyan mértékűvé vált az ezzel való szembesülés részemről, ami gyomorforgató, mi több, egyenesen a bűnözés kategóriájába esik. Szeretném megjegyezni, hogy a saját véleményemet írom le és a szakma kisebb részéről, mert a nagyobb részét a becsületesség és a jól felkészültség, valamint a nagy gyakorlat jellemzi.
Az biztos, hogy ma már az interneten is elérhető egy cég adatai, az is, ha köztartozó, az is, ha felszámolás alatt áll. Ha van egy színvonalas weboldala, ahol klassz referenciák vannak, és esetleg van szórólapja is, akkor már nem túl valószínű, hogy etikátlan. Továbbiakban, ha pontos a megjelenéssel és az árajánlat küldéssel kapcsolatban és mondjuk céges autóval érkezik, esetleg jól látható, hogy egy másik munkából, mivel céges munkaöltözék van rajta, az ismét nem arra ad okot, hogy gyanakvóak legyünk. Ezek mind egy becsületes vállalkozó ismérvei. Ha a kérdésünkre kapásból mond még Budapest annak a kerületében több munkát is ahol ő telepítette az öntözőrendszert, az szintén egy mérője lehet annak, hogy nincs miért aggódjunk. Amiért viszont aggódhatunk, azok a jelek, ha nem pontos és a megbeszélt időket nem tartja. Az, ha előleget kér, és ezt nem papírozza le. És egy gyakori példa, hogy az öntözőrendszer anyagárában vállalja a telepítését is! Ez önmagában véve még mindig nem egyértelmű bizonyítéka a csalásnak, de történt több alkalommal is a következő:
Az öntözőrendszer anyagárába vállalta a telepítést, majd leszállította az anyagot a helyszínre, hogy holnap (vagy egy hét múlva) kezdi a munkát, csak még az előzőt befejezi. A pénzt odaadták, és többet nem látták. Szóval ez egy élő példa arra, amivel kapcsolatban már történtek visszaélések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük