Nagytakarítás, egyszerűen takarítógép bérléssel

takarítógép kölcsönző

Bár a lakások többségében a portörlés és a porszívózás a mindennapok része, a leggyakrabban csak a szem előtt lévő, „forgalmas” területekre fókuszálunk, hiszen így lehet a leglátványosabb hatást elérni a legkönnyebben és a leggyorsabban. Azonban legalább néhány havonta egyszer eljön az igazi nagytakarítás ideje, amikor tisztává varázsoljuk otthonunk minden szegletét, például a bútorok és konyhai eszközök alatt és mögött, illetve a szekrények tetejét is.

Az ilyen nagytakarítások meglehetősen jelentős munkának számítanak,

így nem csoda, hogy nagyon sokan rágondolni sem szeretnek arra, hogy otthonukat teljesen felforgatják, azonban néhány egyszerű tipp és trükk segítségével könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban végezhetjük el a nagytakarításokat.

Talán magától értetődőnek tűnik, azonban mégsem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a legjobb tisztítószerek és gépek használata jelentősen könnyebbé teszi az életünk. Egy nagy teljesítményű, professzionális takarítógéppel például sokkal gyorsabban és alaposabban lehet kárpitokat és szőnyegeket tisztítani. Persze az ilyen gépek igen drágák, és még használtan is több százezres tételt jelentenek.

Azonban napjainkban már létezik olyan takarítógép kölcsönző, ahonnan a legjobb gépeket lehet kölcsönözni alacsony árakon, kiváló feltételekkel. Cégünktől a kárpittisztító gép bérlés Budapest területén ráadásul nem csak gyors és hatékony, hanem ingyenes kiszállítással is történik, méghozzá kaució nélkül. Egy profi kárpittisztítógép a szőnyegeken és kárpitokon kívül használható ágybetétek, ágymatracok és autóbelsők takarítására és fertőtlenítésére is.

A második fontos dolog annak az észben tartása, hogy az a kosz, amit látunk, mindössze a jéghegy csúcsa, mivel a szőnyegek és kárpitozott bútorok (kanapék, fotelek, stb) mélyebb rétegeiben az idők folyamán rengeteg por és szennyeződés gyűlik össze, sőt, a poratkák is itt találhatóak. Ez a másik oka, hogy nagy teljesítményű, ipari takarítógépet használjunk, hiszen azok valódi mélytisztításra képesek szemben a hagyományos porszívókkal, amik inkább csak a felszíni portól szabadítanak meg.

A harmadik, szintén fontos „alapszabály”, hogy még a munka megkezdése előtt mindig készítsünk tervet, és takarítsunk rendszer szerint. A portalanítást mindenképpen kezdjük a magas helyekkel, és haladjunk lefelé, mivel a por lefelé száll. Továbbá érdemes a nagyobb volumenű, időigényesebb feladatokat elvégezni elsőnek, és a könnyebbeket a végére hagyni. Amennyiben a terv szerint, helyiségről helyiségre haladunk, garantáltan nem marad ki semmi a nagytakarításkor, és a lehető legalaposabb munkát fogjuk végezni.